Breaking News

ÖTV İNDİRİMİ 2022! ÖTV indirimi geliyor mu? Sıfır araç fiyatları düşecek mi? araçlarda ÖTV indirimi olacak mı?

 ÖTV İNDİRİMİ 2022! ÖTV indirimi geliyor mu? Sıfır araç fiyatları düşecek mi? araçlarda ÖTV indirimi olacak mı?

ÖTV'nin yeniden düzenlenmesiyle vatandaşlar otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor, birçok kişi internette araştırma yapmaya devam ediyor, ÖTV indirimi gelecek mi, sıfır otomobil fiyatı düşecek mi, indirim olacak mı? İşte tüm bu soruların cevabı...



ÖTV'de indirim olursa Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki artışlar nedeniyle birçok vatandaş yeni ÖTV düzenlemelerini kontrol ediyor. , "Araçlarda ÖTV indirimi var mı?" Soruları ve konuları keşfedin.Konuyla ilgili detayları sizler için derledik.

ÖTV İNDİRİMİ GELİYOR MU?
ÖTV indiriminin gelip gelmeyeceği merak konusuydu. Otomobil Sanayi Konfederasyonu Başkanı Cengiz Eroldu, Maliye Bakanlığı'nın en güncel bilgilere sahip olduğunu söyledi. ÖTV'ye ilişkin bilgiler, Türkiye'nin artan talebi ve mali dengesi nedeniyle indirimin rasyonel olmayacağını açıkladı.

SIFIR OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?
Talep karşılandığında konunun değerlendirilebileceğini belirten Eroldu, bunun kendi kişisel görüşü olduğunu söyledi.


ARAÇLARDA ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Öte yandan, 26 Temmuz 2022 Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV numaralı listenin uygulanmasına ilişkin tebliğde değişiklik yapılmasına ilişkin açıklama ile, Kanunun üçüncü bölümünde yer alan “Vergi Oranı ve Yetkilendirme” başlıklı madde yayınlandı. beyanname değiştirilmiştir.
Sonuç olarak, maddenin "Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı" olarak değiştirilmiş ve ÖTV'nin numaralı listesindeki önceki önerge ile Bakanlar Kurulu'na "Motorlu taşıtlar için ÖTV oranlarının iki katına  veya Cumhurbaşkanı tarafından “ÖTV oran ve matrahlarının taban ve tavanının üç katı” olarak belirlenir. "Sıfır veya sıfır" olarak yeniden düzenlendi.

Hiç yorum yok