Breaking News

TBMM'de Yumruklu Saldırı: Can Atalay Kararı Görüşülürken Gerginlik Yaşandı

 TBMM'de Yumruklu Saldırı: Can Atalay Kararı Görüşülürken Gerginlik Yaşandı

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek üzere toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) tansiyon yükseldi. Toplantı sırasında yaşanan yumruklu saldırı, Meclis'te büyük bir gerilime yol açtı.



Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ ile grup başkanvekillerinin bir araya geldiği oturumda, muhalefet partilerinin temsilcileri, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'a kınama ya da oturuma katılmama cezası verilmesini talep etti. Bu talep, Meclis'te geniş yankı buldu.

Oturumun yeniden açılmasının ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yönetiminde devam eden Meclis Genel Kurulu'nda, TİP Milletvekili Ahmet Şık ve AK Parti Milletvekili Alpay Özalan'a kınama cezası verilmesi konusu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda, her iki milletvekiline de kınama cezası verilmesi kararlaştırıldı.



Oylama öncesinde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Usul tartışması birleşimi yöneten başkan değiştiği için söz konusu değildir. Gündemdeki görüşmelere devam ediyoruz. Sayın Grup Başkanvekillerinin içeride uzlaşmaları sağlanmıştır. Dün bu salonda, TBMM Genel Kurulu'nda Cumhuriyet tarihimizin en önemli oturumlarından birisini gerçekleştirdik. Bütün dünyaya örnek teşkil eden, bütün partilerden milletvekillerinin katıldığı bir oturum yapıldı. Bugünkü olağanüstü oturumda, Meclis’e yakışacak temiz bir dil ve davranış içinde olmanızı rica ediyorum. Şimdi görüşmelere devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler, Meclis'teki gergin atmosferin ve siyasi tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Hiç yorum yok